Tmi Grönholm - tekstiilejä ja palvelua jo vuodesta 1914!

Olemme täyden palvelun tekstiilitalo jo vuodesta 1914. Liikkeestämme löydät laajan valikoiman naisten ja miesten vaatteita, asusteita, kodintekstiilejä sekä ompelimon. Meille tärkeää ovat laadukkaat ja kestävät tuotteet. Edustamme siksi vain kotimaisia ja eurooppalaisia merkkejä, jotka täyttävät nämä kriteerit.

Meille on lisäksi tärkeää palvella kaikkia asiakkaitamme henkilökohtaisesti. Me emme kilpaile halvalla hinnalla vaan hyvällä palvelulla. Asiantuntevat myyjämme auttavat sinua löytämään juuri sinulle sopivan vaatteen tarpeidesi, mieltymyksesi ja kropan mallisi mukaan. Tarpeen vaatiessa ompelimomme tekee tarvittavat korjaukset vaatteen täydellisen istuvuuden varmistamiseksi. Naisille löytyvät koot 34-54 ja miehille koot 48-62. 

Palvelemme asiakkaitamme myös kodin sisustukseen liittyvissä asioissa. Kun kotisi kaipaa uusia verhoja, autamme sinua löytämään sisustukseen sopivat verhot sekä ompelemme ne valmiiksi. Halutessasi voimme tulla kotiisi mittaamaan verhot, suunnittelemaan kokonaisuuden ja lopulta myös asentamaan valmiit verhot ikkunaasi.

Tervetuloa liikkeeseemme, me autamme sinua! 

 

Pitkän linjan perheyritys

Tmi Grönholm on pitkän linjan perheyritys, joka toimii jo neljännen sukupolven johtamana. Tmi Grönholm perustettiin vuonna 1914 Imatran Tainionkoskelle Hilma Sjömanin päätettyä perustaa pienen kangas- ja valmisvaatepuodin. Sodan seurauksena vuonna 1939 Imatralta jouduttiin lähtemään evakkoon ja kaupan varasto siirrettiin Nummelle, erääseen aittarakennukseen odottamaan rauhallisempia aikoja. Liike siirtyi tuona aikana Hilman tyttärelle ja tämän miehelle, Jenny ja Kaino Grönholmille.

Uusi kauppapaikka löytyi vuonna 1940 Karkkilasta, niin kutsutusta Peromaan talosta. Peromaan talossa liike ehti toimia kuusi vuotta, kunnes Helsingintieltä lähes nykyiseltä paikalta löytyi puutalo, johon kauppa siirrettiin. Tuolloin liike toimi nimellä Kangas ja lyhyttavara K.Grönholm. Pikkuhiljaa kaupankäynti kuitenkin vilkastui ja oli aika rakentaa isompi liikerakennus. Vuonna 1958 valmistui uusi liiketalo, jossa Tmi Grönholm tänä päivänäkin toimii. Tuohon aikaan liikkeen pääasiallinen myyntiartikkeli oli kankaat. Vasta myöhemmin, kun valmisvaatteiden tulo markkinoilla teollistumisen myötä alkoi, tuli valmisvaatteet myös Grönholmin hyllylle.

Vuonna 1968 Kainon varhaisen poismenon jälkeen Jenny Grönholm jatkoi yksin liikkeenpitoa, kunnes tytär Hellevi Grönholm-Rytkönen ryhtyi äitinsä avuksi. Nimi muuttui samalla Tmi Grönholmiksi. Liiketila oli kahdessa osassa kangas- ja vaatepuolen ollessa erillään. Jenny vastasi kangaspuolesta ja Hellevi puolestaan keskittyi valmisvaatepuolen vetämiseen. Pitkään jatkui Jennyn ja Hellevin yhteinen liikkeen pyörittäminen. Vuonna 1988 Hellevin avuksi liikkeen myyjäksi liittyi Hellevin miniä Eveliina, joka toimii edelleen Grönholmin palveluksessa vastaten myymälän ja ompelimon toiminnasta.

Vuosi 1992 oli liikkeelle merkittävä vuosi. Tuolloin liikkeen tilat yhdistettiin yhdeksi tilaksi liiketalossa tuolloin toimineen apteekin siirtyessä toisiin liiketiloihin. Tilojen yhdistämisen myötä erillään olleet kangas- ja valmisvaatepuoli yhdistettiin yhdeksi kokonaisuudeksi, jolloin asiakkaita voitiin palvella entistä kokonaisvaltaisemmin. Vuonna 1994 liike siirtyi Helleville, pitkäaikaisen kauppiaan, Jenny Grönholmin poismenon johdosta. Tästä alkoi Eveliinan ja Hellevin yhteistyö liikkeen toiminnan ja kehittämisen parissa. Näin alkoi neljännen polven mukaantulo.

Palvelu on ollut Grönholmille aina sydämen asia. Olemme koko yrityksen eliniän panostaneet asiakkaiden henkilökohtaiseen palveluun sekä liikkeen ulkonäköön, jossa ikkuinoiden somistus on ollut tärkeässä osassa. Vuonna 2010 tämä työ palkittiin Vuoden yrittäjä -palkinnolla. Liike sai kiitosta hyvästä asiakaspalvelu, ahkerasta työnteosta, hyvin hoidetuista ja somistetuista näyteikkunoista sekä tuotevalikoiman ja palvelun mukauttamisesta vastaavaan sekä kunkin aikakauden että asiakkaiden vaatimuksia.

Vuosi 2014 oli todellinen juhlavuosi. Yritys täytti 100 vuotta. Se on merkittävä saavutus jo yritysmaailmassa ylipäänsä, saati sitten näinkin haasteellisella alalla kun vaateala. 100-vuotiasta kivijalkaliikettä juhlittiin yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa kakkukahvien merkeissä liikkeen alakerrassa. Suuri määrä kukkakimppuja ja onnitteluja kertoo, että työmme teidän asiakkaiden hyväksi on ollut onnistunutta ja jatkamme tätä työtä ahkerasti ja nöyrästi edelleen.

Vuonna 2018 yritystä ja sen työntekijöitä kohtasi suru-uutinen. Yritystä liki 50 vuotta johtanut Hellevi Grönholm-Rytkönen menehtyi ja yritys siirtyi neljännelle sukupolvelle. Neljäs polvi jatkaa aiempien polvien viitoittamalla tiellä ja yrityksen toiminta jatkuu tuttuun tapaan. Pyrimme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin sekä tarjoamaan laadukkaan ja kattavan valikoiman tuotteita niin vaatteiden kuin kodinsistuksen osalta. Nyt jo 105 -vuotias Tmi Grönholm ei ole vain yritys ja työpaikka vaan elämäntapa, johon työntekijämme sekä koko perheemme osallistuu, nyt jo viidettä sukupolvea myöden.